Вчені створили «клей» для зламаних кісток — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Вчені створили «клей» для зламаних кісток

Технології&Авто
729
В один прекрасний день людям з переломами кісток різних ділянок скелета і складності, можливо, більше не доведеться витрачати місяці (а іноді й роки) на повне відновлення.
Команда дослідників Ноттінгемського університету під керівництвом доктора Ян Цзина розробила тістоподібний біоматеріал, що друкується 3D-принтері, яким можна «замазувати» переломи кісток для прискорення процесу загоєння пошкоджених ділянок кісткової тканини.
Дана хімічна речовина має пористу структуру і здатна витримувати такі ж навантаження, як губчасті кістки, не перешкоджаючи проходженню потрібних клітин і білків. Більше того, воно може прискорити процес загоєння пошкодженої ділянки кісткової тканини шляхом самостійного вироблення потрібних білків.
На жаль, дана медична «замазка» ще не досягла стадії клінічних випробувань і ще не скоро з’явиться у вільному продажу.
Втім, її виготовлення є відносно простим завданням (вона може бути виготовлена ​​при кімнатній температурі), що не вимагає колосальних витрат.
Крім того, дане дослідження є тільки початком. Вчені сподіваються, що їх розробка в кінцевому підсумку буде використовуватися як «гіпс» для прискорення загоєння більш складних переломів великих кісток.
За матеріалами:
ITC.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас