А чи буде вето? Порошенко перед виборами обіцяв перевести всі доларові кредити в гривню (відео) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

А чи буде вето? Порошенко перед виборами обіцяв перевести всі доларові кредити в гривню (відео)

Кредит&Депозит
3486
Перед тим, як стати президентом України, під час своєї передвиборної кампанії Петро Порошенко обіцяв українцям конвертацію всіх доларових кредитів у гривню.
Свою промову майбутній президент виголосив 13 квітня 2014. Курс долара в цей день становив 12,56 грн.
Нагадаємо, напередодні пізно ввечері Верховна Рада прийняла в цілому законопроект№1558-1 про примусову конвертацію валютних кредитів. Після цього по соцмережах розлетілася хвиля обурення. Проблема законопроекту полягає в тому, що він може зруйнувати всю банківську систему України. Хештег # ПорошенкоВетуй1588 вийшов в топи українського Twitter.
Крім того, про ветування закону Порошенко просять і депутати. Деякі нардепи депутати вирішили відкликати свої голоси, віддані за цей законопроект. Однак у регламентному комітеті заявили, що такої процедури не існує.
У парламентській фракції “Блоку Петра Порошенка” вже заявили, що документ буде винесений на повторне голосування через “кнопкодавство”.
Документ також отримав серйозну критику з боку Кабінету міністрів і НБУ. Так, за даними Мінфіну, законопроект призведе до погіршення стану банківської системи, нових банкрутств, втрат депозитів громадянами.
В НБУ, в свою чергу, відзначають, що прийняття закону завдасть руйнівний збиток для фінансової та банківської системи України і поставить під загрозу добробут усіх громадян.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас