Небезпечний SMS-троян спустошує рахунки користувачів WhatsApp — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Небезпечний SMS-троян спустошує рахунки користувачів WhatsApp

Кримінал
731
Компанія ESET попереджає про поширення нової шкідливої програми, жертвами якої стають власники смартфонів і планшетів під управлінням операційної системи Android.
Зловред TrojanSMS.Agent.ZS маскується під популярний месенджер WhatsApp.
Активність трояна, як наголошується, росте з початку 2015 року. Програма під виглядом WhatsApp поширюється через різні неофіційні магазини мобільних додатків.
Після завантаження першого apk-файлу з підробленим WhatsApp зловред пропонує власнику портативного пристрою внести плату за використання програми. Після завершення платежу починається завантаження другого apk-файлу, який містить додаткові пакети. Потім троян переходить до установки в операційну систему і запитує різні права адміністратора, включаючи дозвіл на відправку SMS.
У процесі роботи шкідлива програма розсилає короткі повідомлення на платні номери, спустошуючи тим самим рахунок абонента.
Крім того, троян може самостійно здійснювати дзвінки і відправляти на віддалений сервер дані про пристрій і системі. Ця інформація потім може використовуватися зловмисниками в шахрайських цілях.
За матеріалами:
3dnews.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас