Проекційні дисплеї в автомобілях можуть бути небезпечними — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Проекційні дисплеї в автомобілях можуть бути небезпечними

Технології&Авто
869
Дослідники з Торонтського університету прийшли до висновку, що проекційні дисплеї (HUD) в автомобілях можуть негативно впливати на безпеку дорожнього руху.
Традиційні HUD-екрани відображають інформацію на лобовому склі на лінії погляду водія. Це, як стверджують автовиробники, підвищує зручність отримання відомостей і дозволяє сидить за кермом людині рідше відволікатися від дороги. Таким чином, теоретично вірогідність ДТП повинна знижуватися. Проте нещодавно проведене дослідження говорить про зворотне.
Проблема полягає в тому, що при використанні HUD-дисплея в полі зору водія виявляються два джерела інформації, через що увага може розсіюватися. В результаті автомобілісту стає складніше концентруватися безпосередньо на дорожній обстановці. А це негативно відбивається на швидкості реакції.
Очевидно, що на ступінь концентрації водія впливає кількість інформації на проекційному дисплеї та частота її оновлення. Проблема стає більш актуальною в складних дорожніх умовах або в несприятливу погоду, коли потрібно максимально зосередитися на управлінні транспортним засобом.
За матеріалами:
3dnews.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас