"Укрпошта" ввела двосторонні грошові перекази з Болгарією — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Укрпошта" ввела двосторонні грошові перекази з Болгарією

Фінтех і Картки
331
З 1 липня “Укрпошта” відкрила двосторонній обмін міжнародними електронними переказами “Єврожиро” з поштою Болгарії.
Про це йдеться в повідомленні компанії.
“Для споживачів з України та Болгарії це означає скорочення строків пересилання грошових переказів в 2:00 (залежно від режиму роботи відділень поштового зв’язку та рівня їх автоматизації) на відміну від 2-х тижнів, як це було раніше”, – йдеться в повідомленні .
Як зазначається, до останнього часу пересилання грошових коштів поштовими переказами між двома країнами здійснювалося на паперових носіях.
Перекази призначенням в Болгарію тепер будуть прийматися не тільки в гривнях, але і в євро (у виділених об’єктах поштового зв’язку).
Порядок пересилання переказів здійснюється у відповідності зі стандартами системи Єврожиро та українського законодавства: перекази адресуються тільки на поштову адресу фізичних осіб; на розрахункові рахунки одержувачів перекази не приймаються; максимальна сума одного переказу з України визначається обмеженнями Нацбанку і не повинна перевищувати еквівалент 15 тис грн в день від одного відправника.
Залежно від суми переказу тарифи за пересилку складають: до 500 грн – 6%, від 500 до 1000 грн – 5%, від 1000 до 2000 грн – 4%, понад 2000 – 2%.
Мінімальний тариф за пересилання переказу – еквівалент 1 долар.
Нагадаємо, що Укрпошта входить в співтовариство Єврожиро з 2011 року.
Як відомо, в першому кварталі 2015 приватні грошові перекази в Україну скоротилися на 513 млн доларів – до 1,053 млрд доларів, що на 33% менше аналогічного періоду минулого року.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас