Українські програмісти придумали, як зекономити 1000 людиногодин, попиваючи каву у себе в офісі (відео) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українські програмісти придумали, як зекономити 1000 людиногодин, попиваючи каву у себе в офісі (відео)

Технології&Авто
1864
Переможці конкурсу GlobalLogic Proof-of-concept contest створили систему автоматизованого моніторингу та обслуговування офісних кава-машин, здатну економити тисячі людиногодин на рік.
Компанія GlobalLogic активно підтримує культуру інновацій серед розробників. Щорічно в компанії проходить внутрішній конкурс інноваційних ідей – Proof-of-concept contest (POC contest). Для участі в конкурсі команди повинні запропонувати яку-небудь інноваційну ідею, реалізувати робочий прототип і створити презентаційне відео. Цього року переможцем конкурсу став проект Refilla – система автоматичного моніторингу, обслуговування та доливання води в офісні кава-машини. Проект не тільки отримав вищу оцінку членів журі, а й набрав максимум балів у внутрішньому голосуванні.
Спочатку ідея Refilla дуже проста: система на базі мікроконтролера Arduino і датчика магнітного поля відстежує рівень води в резервуарі кава-машини. Коли рівень падає, система автоматично доливає воду за допомогою електричної помпи (докладніше – в цій статті). Пізніше автор проекту Андрій Захаров зібрав у GlobalLogic команду професіоналів, щоб істотно розвинути цю ідею.
Крім «заліза», що відповідає за контроль рівня води та управління роботою електричної помпи, в Refilla з’явилася серверна частина для збору та аналізу статистики роботи кава-машини, а також веб-інтерфейс для моніторингу статусу всього парку пристроїв. Знаючи кількість споживаної води, можна оцінити завантаженість певної машини, визначити інтервали обслуговування, своєчасно виявити проблемні або зламані машини. Не менш корисною є автоматична система доливання води, адже поповнювати резервуар доводиться через кожні 20-30 чашок. Ця функція покращує настрій користувачів, а в масштабах великого офісу також дозволяє заощадити до 1000 людиногодин на рік.
Refilla – яскравий приклад тренда Internet of Things (IoT), коли різні електронні пристрої взаємодіють між собою, будучи об’єднаними в мережу. І поки світові виробники каво-машин тільки думають над впровадженням технологій IoT в масове виробництво, Refilla демонструє повністю робочий прототип вже сьогодні. І ми сподіваємося, що зовсім скоро вона стане невід’ємною частиною парку кава-машин і не тільки в офісах ІТ-компаній.
За матеріалами:
Ain.Ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас