Греки рятуються від кризи за допомогою Bitcoin — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Греки рятуються від кризи за допомогою Bitcoin

Фінтех і Картки
2792
Економічна криза, масове закриття банків, обмеження на зняття готівки та контроль за пересуванням капіталу змушують жителів Греції шукати нові способи зберігання і використання своїх заощаджень.
Цього тижня багато банківських відділень перестали працювати, а щоденний ліміт на зняття готівки з рахунків був знижений до 60 євро. Більш того, в країні був оголошений дефолт.
Така ситуація змусила жителів країни звернутися до криптовалюти. Греки рятуються від кризи за допомогою Bitcoin. Керівництво найбільшої платформи з обміну Bitcoin (британської Bitstamp) повідомило, що кількість угод з Греції виросло на 79% в порівнянні з середнім показником за останні 10 тижнів.
Інші біржі Bitcoin з Німеччини та Китаю також повідомляють про стрімке зростання трафіку з європейської країни.
Греки можуть використовувати Bitcoin для заощадження своїх накопичень, але їх негайне використання на території країни залишається під питанням. За версією CNN, в Афінах менше 10 торгових точок приймають оплату в криптовалюті.
Криза в Греції і попит на альтернативні фінанси позначилося на вартості криптовалюти. За тиждень курс Bitcoin зріс з $245 до $265. Експерти вважають, що якщо Греція покине Єврозону, то криптовалюта продовжить зростання. Співзасновник Bitpay (провайдер платежів в криптовалюті) Тоні Галлап пророкує, що Bitcoin знову перейде $1000 кордон.
За матеріалами:
CNN
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас