ДФС повідомила, скільки вдалося отримати з платників податків за січень-травень — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ДФС повідомила, скільки вдалося отримати з платників податків за січень-травень

Казна та Політика
931
Платники податків, які працюють за спрощеною системою оподаткування, в січні-травні 2015 сплатили до бюджету 4,1 млрд грн єдиного податку, повідомила прес-служба Державної фіскальної служби (ДФС) у п’ятницю.
Згідно з повідомленням, велика частина суми сплачена підприємцями-фізичними особами: від приватних підприємців у січні-травні бюджет отримав майже 2,9 млрд грн єдиного податку, при цьому надходження порівняно з січнем-травнем 2014 збільшилися на 562,5 млн грн.
Від спрощенців-юридичних осіб за січень-травень надійшло 1289,4 млн грн, при цьому платники третьої групи сплатили 957,6 млн грн, платники четвертої групи – 332,7 млн грн.
Як повідомлялося, в грудні 2014 року Верховна Рада прийняла зміни до Податкового кодексу України та низки законів (податкова реформа), які передбачають скорочення кількості груп платників єдиного податку з шести до чотирьох. Зокрема, до першої групи включені підприємці, які здійснюють виключно роздрібний продаж товарів з торговельних місць на ринках або провадять господарську діяльність з надання побутових послуг населенню. Обсяг доходу цих платників становить до 300 тис. грн, наймані працівники – відсутні. Друга група – підприємці, які надають послуги, в тому числі побутові, платникам єдиного податку або населенню, виробляють або продають товари, працюють в ресторанному бізнесі. Обсяг доходу таких платників визначений у розмірі до 1,5 млн грн і кількість найманих працівників – до 10 осіб.
У третю групу входять фізособи – підприємці та юрособи з обсягом доходу до 20 млн грн, при цьому кількість найманих працівників – необмежена.
У четверту групу включені сільгоспвиробники, у яких частка сільськогосподарського виробництва за попередній рік дорівнює або перевищує 75%. Обсяг доходу і кількість найманих працівників у цій групі – не обмежені.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас