Cisco Systems: у найближчі 5 років цифрові технології істотно трансформують бізнес — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Cisco Systems: у найближчі 5 років цифрові технології істотно трансформують бізнес

Технології&Авто
852
Результатом цифрової революції може стати зникнення багатьох компаній і перепрофілювання ринків, причому відбуватися ці процеси будуть з небувалою швидкістю.
Такого висновку дійшли автори звіту, опублікованого Глобальним центром цифрових перетворень бізнесу (Global Center for Digital Business Transformation, DBT Center) – спільним проектом Cisco Systems та Міжнародного інституту управлінського розвитку (International Institute of Management Development, IMD).
Документ, озаглавлений Digital Vortex: How Digital Disruption is Redefining Industries, складений за результатами опитування керівників 941 компанії з 12 галузей у 13 країнах (Австралія, Бразилія, Великобританія, Німеччина, Індія, Італія, Канада, Китай, Мексика, Росія, США, Франція, Японія).
Дослідження показало, що в результаті розвитку сучасних цифрових технологій в кожній з досліджуваних 12 галузей протягом п’яти найближчих років зникнуть близько 40% існуючих організацій. «Щоб вижити і процвітати в новій, цифровій економіці, кожна країна, кожне місто і кожен бізнес повинні стати цифровими», – вважає Мартін МакФі (Martin McPhee), старший віце-президент Cisco Systems з консультаційних послуг.
Більшість опитаних керівників визнають позитивний вплив цифровізації на бізнес і суспільство. 75% респондентів назвали цифрову революцію однією з форм прогресу, 72% сказали, що вона приносить замовникам більше користі, 66% вважають, що вона розширює можливості особистості.
Разом з тим 43% або не бачать ризиків, пов’язаних з цифровою революцією, або ставляться до них недостатньо серйозно. І лише 25% респондентів охарактеризували свій підхід до цифрової революції як попереджуючий.
З 12 згадуються в звіті галузей максимальний потенціал для цифрових перетворень в найближчі п’ять років опинився у галузі високотехнологічних продуктів і послуг. Верхні позиції цього рейтингу займають і інші галузі, тісно пов’язані з обробкою даних: ЗМІ, розважальна індустрія, телекомунікації, фінансові послуги та роздрібна торгівля, – тобто галузі, що використовують у своїй діяльності сучасну IT-інфраструктуру для обміну інформацією та вирішення бізнес-завдань.
Керівники існуючих нині компаній у всіх галузях очікують у найближчі 5 років значних змін в результаті цифрової революції, в тому числі зміни часткою ринку. У той же час дослідження показало, що майже третина підприємств дотримуються принципу «поживемо – побачимо», сподіваючись копіювати дії успішних конкурентів. «Змінюються не тільки бізнес-моделі – змінюються цілі ланцюжки створення вартості і пропоновані продукти. Цифровізація не просто змінює галузі, вона все частіше стирає межі між ними», – прокоментував результати дослідження Майкл Уейд (Michael Wade), директор DBT Center і професор кафедри інновацій і стратегій IMD.
За матеріалами:
3dnews.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас