Gigabyte залишить ринок смартфонів, - ЗМІ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Gigabyte залишить ринок смартфонів, - ЗМІ

Технології&Авто
788
Компанія Gigabyte, схоже, вирішила припинити розробку і випуск нових моделей смартфонів. Принаймні, про це повідомляє ресурс DigiTimes, посилаючись на галузеві джерела.
Gigabyte зробила ставку на програмну платформу Windows Phone, упустивши в результаті можливості, пов’язані з Android. Між тим, саме ця операційна система займає домінуючу позицію на ринку «розумних» стільникових апаратів: так, частка Android в четвертому кварталі 2014 р. перевищувала 75% у загальній масі реалізованих смартфонів.
Торік Gigabyte змогла поставити під брендом GSmart тільки близько 300 тис. стільникових апаратів. Відповідний напрямок бізнесу компанії залишається нерентабельним протягом вже 11 років.
Тому Gigabyte і прийняла рішення піти з ринку смартфонів. Вивільнені ресурси будуть перерозподілені по інших підрозділах компанії.
Додамо, що в першому кварталі нинішнього року по всьому світу було реалізовано 336,5 млн «розумних» стільникових апаратів. Це на 16,7% більше в порівнянні з першим кварталом 2014-го, коли обсяг ринку оцінювався в 288,5 млн одиниць. До трійки найбільших виробників входять Samsung, Apple і Lenovo з частками в 24,5%, 18,2% і 5,6% відповідно.
За матеріалами:
3dnews.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас