У Росії смартфони на базі Windows Phone виявилися популярнішими iPhone — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Росії смартфони на базі Windows Phone виявилися популярнішими iPhone

Технології&Авто
705
На російському ринку частка смартфонів на базі Windows Phone досягла рекордної позначки, а продажі цих пристроїв виявилися вище в порівнянні з iPhone.
Про це йдеться в звіті «Зв’язкового».
За оцінками аналітиків ритейлера, у січні-травні 2015 в Росії було продано 690 тис. смартфонів під управлінням Windows Phone, що на 107% більше, ніж роком раніше. При цьому ринкова частка цих апаратів за рік подвоїлася, досягнувши 8%. Настільки великого показника у ОС Microsoft ще не було на російському ринку.
Підйом попиту на Windows Phone експерти пояснюють появою дешевих смартфонів на цій платформі, високою популярністю брендів Microsoft і Nokia, а також збільшенням числа додатків в онлайн-каталозі Windows Store – на кінець травня 2015 в магазині налічувалося близько 650 тис. найменувань.
У «зв’язковим» не призводять підсумки продажів смартфонів на інших ОС, але відзначають, що в натуральному вираженні iPhone поступився пристроям на базі Windows Phone за розміром реалізації за перші п’ять місяців 2015 року.
Аналітики кажуть, що на тлі зміцнення позицій Windows Phone в Росії частка Android перестала рости. У січні 2015 Android-смартфони зайняли 85% російського ринку, а потім цей показник трохи знижувався або зберігався на досягнутому рівні в залежності від місяця.
У грошах частка керованих Windows Phone смартфонів в Росії збільшилася до 6% у січні-травні 2015 з 4% роком раніше.
За матеріалами:
3dnews.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас