S&P напророкував Лондону втрату статусу фінансового центру Європи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

S&P напророкував Лондону втрату статусу фінансового центру Європи

Казна та Політика
929
Якщо Великобританія прийме рішення вийти зі складу Європейського союзу, новими фінансовими центрами Європи можуть стати Париж або Франкфурт, вважають аналітики Standard & Poor’s.
На даний момент у сфері фінансових послуг Великобританії зайняті 1,4 млн осіб, і ця галузь залучає більше прямих іноземних інвестицій, ніж в будь-якій іншій розвиненій країні світу.
Вихід з ЄС скоротить обсяг інвестицій, що надходять до Великобританії, і підвищить витрати на ведення бізнесу, попереджають експерти.
“Дана тенденція тільки посилиться, якщо Великобританія покине зону вільної торгівлі ЄС або якщо вільне переміщення робочої сили буде обмежено, – зазначає група аналітиків S&P під керівництвом Френка Джилла. – У такому разі можна очікувати, що закордонні банки виведуть частину своїх трейдингових операцій з Лондона” .
Також S&P заплатить $77 млн штрафу
Прем’єр-міністр Великобританії Девід Кемерон, який очолює Консервативну партію, яка перемогла на виборах 7 травня, раніше пообіцяв провести референдум про членство в ЄС до кінця 2017 року.
Майже половина експорту товарів і послуг з Великобританії припадає на ЄС – 227 млрд фунтів стерлінгів ($359 млрд) у 2014 році. Міжнародні компанії через представництва у Великобританії отримують безмитний доступ на європейський ринок, що складається з 28 країн із сукупним населенням в 500 млн осіб.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас