"Повітряний експрес" перейшов під управління Мінінфраструктури — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Повітряний експрес" перейшов під управління Мінінфраструктури

Технології&Авто
407
Національний проект зі створення залізничного сполучення між Києвом та аеропортом “Бориспіль” “Повітряний експрес” перейшов у сферу управління Міністерства інфраструктури України.
Це закріплено постановою Кабінету міністрів № 418 від 17 червня 2015 року.
Як повідомлялося, нацпроект “Повітряний експрес” передбачав створення швидкісного пасажирського сполучення між ст. “Київ-Пасажирський” і міжнародним аеропортом “Бориспіль”.
Інфраструктурний проект реалізується на окупній основі за рахунок коштів Ексімбанку Китаю. Загальна сума кредиту – $372 млн. Кредит планувався до виділення двома траншами. Перший транш в $52 млн, як повідомлялося, був виділений в 2013 році і спрямований на виконання проектних і підготовчих робіт.
Другий транш в $320 млн повинен був забезпечити безпосередньо будівництво інфраструктурних об’єктів. Між тим, в грудні 2014 року в.о. заступника гендиректора аеропорту “Бориспіль” з операційної діяльності Антон Борисюк зазначав, що початковий проект залізничного сполучення між Києвом та аеропортом “Бориспіль” навряд чи буде затребуваний, а вже у квітні О.Пивоварський назвав цей проект економічно необґрунтованим.
Крім того, в червні поточного року стало відомо, що Україна і Китай готові обговорити можливість перенаправлення кредитних коштів, передбачених для “Повітряного експреса” на інші проекти.
За словами голови Мінінфраструктури Андрія Пивоварського, доцільність проекту “Повітряний експрес” не підтверджена, тому Мінінфраструктури готове запропонувати альтернативні проекти, на які можна спрямувати кошти донорів КНР.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас