Вчені зроблять алкоголь корисним для здоров'я — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Вчені зроблять алкоголь корисним для здоров'я

Технології&Авто
1420
Вчені з Інституту проблем харчування при Китайській академії наук в Шанхаї повідомляють, що виявили ген PPP1r3G, який допомагає перетворювати алкоголь в глікоген, а не в жир, що робить його корисним для печінки. Ген PPP1r3G присутній як у людини, так і у тварин.
Під час експериментів на лабораторних щурах учені виявили, що посилення активності гена PPP1r3G перетворює алкоголь в глікоген, який значно знижує накопичення жиру в печінці. Результати даного дослідження вже опубліковані в науковому журналі Journal of Lipid Research.
“Результати дослідження дають нам можливість по-новому поглянути на проблему вживання алкоголю. Зроблене відкриття може привести до розробки нових ліків, здатних зменшити негативний вплив алкоголю на організм”, – говорить автор дослідження, професор Чен Ян.
Накопичення зайвого жиру приносить значної шкоди організму людини. Глікоген, який є складним вуглеводом, виступає в ролі джерела енергії. Глікоген набагато чистіше жирів і відкладається в основному в печінці і м’язах.
За матеріалами:
Дзеркало Тижня
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас