«Яндекс» хоче передбачати погоду для кожної вулиці РФ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

«Яндекс» хоче передбачати погоду для кожної вулиці РФ

Технології&Авто
566
В даний час одним з найбільших гравців російського ринку погодних сервісів є компанія Gismeteo.
У боротьбу з нею має намір вступити «Яндекс», для чого збирається створити нову службу, здатну прогнозувати погоду з точністю аж до кварталу або навіть вулиці.
В даний час інтернет-гігант веде переговори з ФГБУ «Гідрометцентр Росії» про надання йому повного доступу до даних спостережень за погодою на території країни.
Передбачається розробити математичну модель, яка дозволить передбачати появу опадів в майбутні 2:00 на території радіусом 1 км. Це буде можливо при отриманні «Яндексом» інформації, якою зараз володіє лише Гідрометцентр. Вона надходить з близько 2000 метеостанцій по всій Росії, близько 20 з яких знаходяться в Москві і Московській області.
Крім того, для реалізації даного проекту буде потрібно проводити моніторинг кожні 10 хвилин, а не раз на три години, як зараз. За словами заступника директора Гідрометцентру Дмитра Кіптева, це потребуватиме додаткових фінансових витрат.
Однак «Яндекс» це навряд чи зупинить. По-перше, створення подібного сервісу дозволить йому відібрати частину аудиторії у Gismeteo, а по друге, корпорація має мало не найбільшим в Росії парком обчислювальних потужностей, так що розробка власної математичної моделі складання прогнозів погоди проблемою не стане, вважають незалежні експерти.
Як повідомляє газета «Известия», в даний час «Яндекс» і Гідрометцентр Росії обговорюють формат розкриття даних і деякі технічні аспекти даного питання.
За матеріалами:
Фінансовиє Ізвестія
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас