Майже половину отриманих компенсацій вкладники Дельта Банку залишають на депозитах — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Майже половину отриманих компенсацій вкладники Дельта Банку залишають на депозитах

Кредит&Депозит
7189
Близько половини від загальної суми отриманих компенсацій вкладники Дельта Банку залишають на депозитах в банках-агентах по виплатах.
Про це розповіли керівники банків-агентів Фонду гарантування вкладів фізосіб.
«В середньому у банку залишається 30% коштів. При цьому деякі клієнти спочатку вимагають видати їм всю суму на руки, а вже через кілька днів відкривають депозит. Найпопулярніший термін депозиту зараз – 3 місяці. На такий термін відкривають рахунки приблизно половина вкладників », – розповів Андрій Шульга, директор департаменту заощаджень ПриватБанку.
Приватбанк – єдина комерційна фінансова установа, задіяна у виплаті компенсацій вкладникам Дельта Банку. Інші банки-агенти – Ощадбанк, Укрексімбанк і Укргазбанк – належать державі. У них на депозитах, за інформацією Фінансового клубу, постраждалі вкладники Дельта Банку залишають майже половину отриманих компенсацій.
«Близько 44% отриманих компенсацій люди переоформлюють на депозит в Укрексімбанку. У різних регіонах ці показники сильно відрізняються. Наприклад, у Чернігівській області 69% вкладників переоформили вклад, у Харківській – 56%, у Львівській – 43% », – розповіла Світлана Монастирська, заступник голови правління державного Укрексімбанку.
В Ощадбанку, за інформацією Фінансового клубу, порядку 40% постраждалих вкладників Дельта Банку залишають отримані компенсації на депозитах.
Як відзначають опитані банкіри, на депозитах розміщується переважно гривня, оскільки компенсації виплачуються тільки в національній валюті.
Відзначимо, загальний обсяг виплат вкладникам «Дельта Банку» перевищить 13 мільярдів гривень.
За матеріалами:
FinMaidan
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас