Скільки заробили провідні європейські інтернет-магазини — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Скільки заробили провідні європейські інтернет-магазини

Особисті фінанси
847
Блог Internet Retailer, присвячений електронній комерції, опублікував щорічний рейтинг провідних інтернет-магазинів в Європі.
У першу десятку увійшли Amazon, Otto Group, Tesco Stores, Staples, Apple, Home Retail Group, Cnova, Zalando, Asda і магазин Direct.
Загальні продажі всіх інтернет-торговців, що входять в топ-500, в 2014 році зросли на 15,6% в порівнянні з попереднім роком і склали 124 млрд євро. Топ-500 європейських інтернет-магазинів генерує 29% всіх європейських продажів електронної комерції.
Згідно з рейтингом, абсолютним лідером став Amazon з 21 млрд євро інтернет-продажів, залишивши позаду номер 2 у списку, Otto Group, обсяг продажів у мережі якого в 2014 році склав 6,5 млрд євро. Amazon також є однією з найбільш швидкозростаючих компаній в першій десятці списку, оскільки її обсяг продажів збільшився на 20%. Для порівняння, продажі Отто і Tesco збільшилися на 8,3% і 11,1% відповідно.
Але Amazon – не сама швидкозростаюча компанія в топ-500 на ринку електронної комерції Європи. Тут пальму першості отримала турецька роздрібна компанія Morhipo, яка продає одяг та аксесуари онлайн. Її продажі в минулому році зросли на цілих 116,7% до 65 млн євро. Серед інших швидкозростаючих компаній – Wikimart (Росія), Elgiganten (Данія), Claire’s (Великобританія) і Hepsiburada.com (Туреччина).
За матеріалами:
PaySpace Magazine
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас