Фонд гарантування почав ліквідацію банку "Стандарт" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Фонд гарантування почав ліквідацію банку "Стандарт"

Кредит&Депозит
361
Фонд гарантування вкладів фізичних осіб почав процедуру ліквідації неплатоспроможного банку «Стандарт» на підставі рішення Національного банку України про відкликання банківської ліцензії та ліквідації банку, повідомляється на сайті фонду.
За інформацією фонду, процедура ліквідації триватиме один рік – до 18 червня 2016 включно, ліквідатором банку на цей період призначено Ігоря Грицак.
Фонд обіцяє повідомити інформацію про дату початку виплат і банку-агент додатково на своєму сайті і нагадує, що виплата відшкодування проводиться в розмірі вкладу та відсотків, нарахованих на день введення в банк тимчасової адміністрації, але не більше 200 тис. грн.
Також повідомляється, що вимоги кредиторів приймаються протягом 30 днів з дня публікації оголошення про відкликання банківської ліцензії та ліквідації банку в газеті «Голос України». Задоволення вимог кредиторів проводиться за рахунок виручки від реалізації майна банку у встановленій черговості.
Відзначимо, Фонд гарантування ввів тимчасову адміністрацію в банк «Стандарт» 20 лютого на підставі рішення НБУ про визнання банку неплатоспроможним.
Банк «Стандарт» (м.Київ) працював на ринку України з 2008 року і входив до групи невеликих фінустанов за активами.
За інформацією банку, його основним власником є голова наглядової ради банку Віталій Таран, який володіє акціями банку через компанію «Медіа імідж», а також сукупно 6 юридичних осіб, частка кожного з яких менше 10% статутного капіталу.
На початку грудня банк «Стандарт» став переможцем конкурсу на право вивести з ринку неплатоспроможний банк «Золоті ворота» шляхом отримання його активів і зобов’язань, що не врятувало його від втрати платоспроможності.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас