Турки викуповують у Ахметова частку в life :), - ЗМІ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Турки викуповують у Ахметова частку в life :), - ЗМІ

Фондовий ринок
2030
Турецький телеком-холдинг Turkcell почав переговори про викуп у групи СКМ частки в компанії «Астеліт», яка надає послуги мобільного зв’язку під брендом life :).
Про це повідомляє «Економічна правда» з посиланням на турецькі ЗМІ.
На даний момент турецької компанії належить в life:) 55% через Euroasia Telecommunications Holding BV, а СКМ – 45%. Це не єдиний телеком-актив групи, до неї входить також оператор фіксованого зв’язку Vega і колись державна компанія «Укртелеком».
Таку стратегію аналітики називають розумною, мовляв, вона допоможе компанії перейти в 3G. За оцінками аналітика RBC Capital Markets Сана Диллона, акції Turkcell в «Астеліт» коштують $393 млн.
Як повідомляло видання раніше, Turkcell отримав в якості застави майже все майно оператора, включно з банківськими рахунками: у 2012 році «Астеліт» пережив серію дефолтів по боргах перед Financell, яка входить в Turkcell
Нагадаємо, раніше також повідомлялося, що компанія Turkcell почала процес покупки «Тримоб» – дочірнього 3G-оператора компанії «Укртелеком». За даними одного зі співрозмовників видання, в «ТриМоб» вже провели передпродажний аудит (due diligence), хоча директор «Укртелекому» Юрій Курмаз вказав, що мова йде про плановий аудит компанії.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас