СОТ підтримала рішення України не скасовувати додатковий імпортний збір раніше 2016 — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

СОТ підтримала рішення України не скасовувати додатковий імпортний збір раніше 2016

Казна та Політика
384
Члени комітету Світової організації торгівлі підтримали рішення України не скасовувати додатковий імпортний збір раніше кінця грудня 2015 року.
Про це йдеться в повідомленні прес-служби Міністерства економічного розвитку і торгівлі.
Україна завершила консультації в рамках комітету СОТ з обмежень у зв’язку з платіжним балансом щодо тимчасового додаткового імпортного збору, який був введений 25 лютого 2015 р.
На цьому тижні (18-19 червня) комітетом заплановано остаточне затвердження звіту, в якому будуть відображені точки зору всіх членів СОТ.
Наступним етапом буде напрямок звіту на розгляд Генеральної ради СОТ для прийняття його на засіданні, яке відбудеться наприкінці липня.
Згідно з повідомленням, хоча звіт комітету не передбачає конкретних подальших кроків в рамках СОТ, члени СОТ підтримали рішення України скасувати заходи щодо стабілізації платіжного балансу не пізніше запланованої дати (кінець грудня 2015 року) або, по можливості, раніше.
Крім того, в рамках проведення консультацій Україна надала роз’яснення з приводу об’єктивних критеріїв, які будуть враховуватися при прийнятті рішення про дострокове припинення дії заходів, зокрема у випадку, коли міжнародні резерви України досягнуть рівня, який забезпечить покриття 3 місяців імпорту майбутнього періоду.
Як повідомляло агентство, у лютому Кабінет Міністрів затвердив рішення про введення додаткового імпортного збору 5-10% в 2015 році.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас