Учасники "депозитного майдану" поскаржилися на побиття і затримання — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Учасники "депозитного майдану" поскаржилися на побиття і затримання

Кредит&Депозит
1444
Законопроект №2188, який лобіювали вкладники проблемних банків – організатори депозитного майдану, відправлений на доопрацювання в комітети Верховної Ради, і буде виноситися на розгляд до сесійної зали не раніше наступного тижня.
Про це розповів представник ініціативної групи вкладників неплатоспроможного Дельта Банку Роман Бадаліс.
Нагадаємо, що суть документа в тому, щоб поставити на потік створення в Україні перехідних банків – свого роду клонів «прогорілих» фінустанов, які зараз відправляються під тимчасову адміністрацію і на ліквідацію банків. Для того, щоб передавати в них ліквідні (якісні) активи і депозити вкладників.
Роман Бадаліс також повідомив, що 17 червня міліція за результатом мітингу заарештувала 6 вкладників, які брали участь у депозитному майдані.
«Ми обурені поведінкою силовиків під Адміністрацією Президента. Потерпілі вкладники Дельта Банку продовжили там свій мітинг: починався він в 9 ранку під Верховною Радою і тривав близько трьох годин (було близько 300 осіб від Дельта Банку і близько 100 – від банку «Форум»), але після того, як депутати повідомили про перенесення розгляду нашого законопроекту, було вирішено перейти під АП. Під Адміністрацію перейшли не всі – близько 60 вкладників Дельта Банку (люди від «Форуму» розійшлися).
Перекрили вул. Лютеранську і проводили свою акцію. Але коли до вечора люди стали поступово розходитися і міліція побачила, що нас стало менше, вони стали тіснити учасників мітингу. У підсумку зав’язалася бійка – наших людей побили, а потім затримали. Склали протокол і відпустили лише під вечір », – розповів він.
«Дуже сподіваємося на розгляд законопроекту №2188 наступного тижня, як пообіцяли депутати, які виходили до нас під час маніфестації під Верховною Радою. Якщо процес загальмуватися, будемо по ситуації вирішувати, як його просувати і які акції проводити », – зазначив член ініціативної групи банку «Форум» Герман Панікар.
За матеріалами:
Вісті
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас