У Кореї запрацює мобільна мережа Giga-LTE з рекордною швидкістю в 1,17 Гбіт/с — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Кореї запрацює мобільна мережа Giga-LTE з рекордною швидкістю в 1,17 Гбіт/с

Технології&Авто
849
Компанія KT, найбільший провайдер інтегрованих дротяних і бездротових телекомунікаційних послуг Південної Кореї, запускає бездротову мережу Giga-LTE, яка забезпечить рекордні швидкості передачі інформації.
Робота системи Giga-LTE заснована на об’єднанні технологій LTE і Wi-Fi. Стверджується, що пропускна здатність такого гібридного з’єднання може досягати 1,17 Гбіт /с. Для порівняння: найбільш передові мобільні мережі LTE Advanced теоретично здатні забезпечувати швидкість до 450 Мбіт/с, але на практиці даний показник значно нижчий.
KT оперує в Кореї приблизно 200 000 базових станцій LTE і приблизно 140 тисяч хотспотів Wi-Fi. Таким чином, розраховує компанія, послуга Giga-LTE буде доступна більшості жителів країни.
Відзначається, що в мережі Giga-LTE абоненти зможуть завантажувати фільми у форматі ультрависокої дозволу (UHD) розміром в 18 Гбайт всього за дві хвилини. А на скачування музичної збірки розміром 3 Гбайт піде всього 20 секунд.
Вже з наступного тижня скористатися системою Giga-LTE зможуть власники флагманських смартфонів Samsung Galaxy S6 і S6 Edge (після оновлення ПЗ). Протягом наступних місяців сервіс стане доступний і на інших мобільних пристроях.
За матеріалами:
3dnews.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас