Україна починає переходити на цифрове телемовлення — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна починає переходити на цифрове телемовлення

Технології&Авто
1566
Сьогодні в Україні завершується перехідний період переходу від аналогового до цифрового ефірного телевізійного мовлення.
Про це повідомляє прес-служба Національної ради з питань телебачення і радіомовлення.
«17 червня 2015 року відповідно до положень Регіональної угоди, в Україні завершується перехідний період від аналогового до цифрового ефірного телевізійного мовлення», – йдеться в повідомленні.
У Національній раді зазначають, що після 17 червня всі телекомпанії, які здійснюють аналогове ефірне мовлення відповідно до ліцензій Національної ради, працюють і далі, незважаючи на те, що Україна на сьогодні не виконала своїх зобов’язань щодо остаточного переходу на цифрове мовлення.
Як повідомляється, згідно з порядком припинення розповсюдження аналогового сигналу, передбачено чотири етапи відключення аналогового телебачення.
«І етап: м. Київ, Київська, Житомирська, Рівненська, Волинська, Львівська, Закарпатська області, Автономна Республіка Крим і м. Севастополь – з 17 червня 2015 року; II етап: Івано-Франківська, Хмельницька, Вінницька, Чернівецька, Одеська області – з 31 грудня 2015 року; III етап: Полтавська, Тернопільська, Черкаська, Кіровоградська, Миколаївська, Херсонська, Дніпропетровська, Запорізька області – з 30 червня 2016 року; IV етап: Луганська, Донецька, Чернігівська, Харківська, Сумська області – з 31 грудня 2016 року», – йдеться в порядку.
Також у Нацраді зазначили, що Україна має право застосовувати відповідні радіочастоти на своїй території для надання аналогового мовлення за умови нестворення перешкод цифровому телевізійному мовленню, яке здійснюється в сусідніх країнах.
Додамо, за словами експертів медіа сфери, новий формат мовлення повинен принести Україні не тільки якісну картинку в телеприймачі, а й забезпечити краще покриття сигналом території країни, а також більш ефективно використовувати радіочастотний ресурс.
Крім того, Україна мала отримати т. зв. цифровий дивіденд, який можна було б використовувати для впровадження новітніх технологій.
На думку медійних експертів, з 2008 року було зроблено дві спроби впровадження ефірної цифри, однак відсутність злагодженості дій на ринку, регулятора та інших державних органів призвели до того, що Україна не виконала взяті на себе зобов’язання.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас