Hyundai повідомила про провальний продаж водневих автомобілів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Hyundai повідомила про провальний продаж водневих автомобілів

Технології&Авто
1005
Компанія Hyundai Motor, що називає себе першим у світі автовиробником, що почав серійний випуск автомобілів на паливних елементах (ПЕ), повідомила про слабкий попит на цей тип транспортних засобів.
Низькі продажі зумовлені високою вартістю водневих моделей і відсутністю необхідної інфраструктури.
Перша машина на ТЕ під маркою Hyundai побудована на базі кросовера ix35 (Tucson).
У 2013 році, коли був випущений цей автомобіль, його продажі склали 76 штук.
У минулому році було продано 128 примірників, а за перші п’ять місяців 2015 року – 69 одиниць, повідомляє корейське видання Yonhap з посиланням на дані Hyundai.
Попит на Hyundai ix35 Fuel Cell виявився набагато нижче прогнозованого: автовиробник сподівався продати 1000 водневих автомобілів до кінця нинішнього року.
Слабкий інтерес до машин, що заправляють воднем, багато в чому пов’язаний з їх дорожнечею. Хоча в лютому 2015 Hyundai ix35 Fuel Cell в Південній Кореї подешевшав з 150 до 85 млн вон (трохи більше $ 76 тис.), ця ціна як і раніше відчутно вище в порівнянні з вартістю звичайних автомобілів. При цьому на водневі моделі не поширюються державні субсидії, передбачені для електромобілів.
Ще однією причиною низької популярності автомобілів на ПЕ є невелика кількість побудованих для них заправних станцій. У Південній Кореї їх налічується всього 11, в США – 10.
За матеріалами:
3dnews.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас