Facebook почав враховувати час перегляду кожного поста при формуванні стрічки новин — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Facebook почав враховувати час перегляду кожного поста при формуванні стрічки новин

Технології&Авто
271
Багато користувачів ламають голову, як саме Facebook відбирає пости для стрічки новин. Зазвичай в стрічку потрапляють пости, які користувачі лайкають, коментують або нишпорять у себе на стрічці. Зараз до факторів ранжирування додався ще один: як багато часу користувачі проводять, просто читаючи цей пост.
У Facebook пояснюють таке нововведення тим, що не завжди кількість лайків чи коментарів показує, наскільки історія насправді важлива для користувачів. У компанії навіть провели дослідження і з’ясували, що багато постів про серйозні поточні події можуть цікавити користувачів, при цьому ті не обов’язково захочуть поставити лайк або залишити коментар під записом.
Час, який конкретний користувач присвячує одному посту, не завжди є прямим показником того, що пост – цікавий. Можна прочитати щось по-справжньому захоплююче за десяток секунд, а можна довго читати маловажливий пост через повільний інтернет. Так що в Facebook будуть вишукувати ті історії, на які користувачі витрачають набагато більше часу, ніж на більшість інших постів.
Цей апдейт буде впроваджуватися в роботу мережі в наступні тижні.
За матеріалами:
Ain.Ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас