АМКУ занепокоївся численними фактами шахрайства в сфері кредитування населення — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

АМКУ занепокоївся численними фактами шахрайства в сфері кредитування населення

Кредит&Депозит
731
Антимонопольний комітет попереджає про численні факти шахрайства у сфері кредитування населення.
Про це йдеться в повідомленні комітету.
Суб’єкти господарювання, практикуючі видачу кредитів, поширюють рекламу через засоби масової інформації, а також через листівки та рекламу на транспорті.
Однак проведені органами комітету розслідування щодо достовірності таких тверджень показали, що насправді певні суб’єкти господарювання, які поширюють таку рекламу, не надають фінансові послуги.
Надання відповідної суми в борг суб’єктами господарювання можливе виключно за рахунок залучення коштів фізосіб (формування фонду групи).
Право на отримання кредиту в учасника групи виникає не відразу після укладення договору, а лише після того, як фонд групи стає достатнім, що може статися через місяць або через рік.
Разом з тим у деяких суб’єктів господарювання, які надають такі послуги, відсутні критерії, за якими визначається, хто з учасників групи має першочергове право на отримання коштів.
АМКУ встановив, що одним з таких суб’єктів господарювання у 2012 році було укладено майже 7000 договорів адміністрування, проте з них видано кошти лише 4% учасників.
Всі інші не отримали гроші в строк.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас