Суд оштрафував life :) за нелегальне використання пісні Лілі Аллен (відео) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Суд оштрафував life :) за нелегальне використання пісні Лілі Аллен (відео)

Кримінал
1693
Вищий господарський суд Києва зобов’язав компанію “Астеліт” (ТМ life :)) виплатити 493 210 грн за нелегальне використання пісні, права на яку належать британцям Лілі Аллен і Грегу Курстіну.
Фрагмент композиції “Fuck you” британської співачки Лілі Ален звучав в рекламі оператора, яка вийшла на телеекрани ще в 2010 році. За словами представників оператора, в помилці винен композитор-підрядник.
Позивачем у справі виступило ТОВ “Комп мьюзік паблішинг”, яке захищає авторські права британської співачки в Україні. “Астеліт” подав касаційну скаргу, мотивувавши її тим, що постанова суду прийнята з порушеннями, але суд її відхилив.
Як пояснили в “Комп мьюзік паблішинг”, зауваживши порушення, вони звернулися за роз’ясненнями до “Астеліт”, але отримали відповідь, що права на композицію надані компанією “Шутгруп”, а автором музики є композитор на прізвище Розінко. У березні 2013 року правовласник подав на “Астеліт” в суд. Ряд експертиз довів, що в ролику дійсно звучить фрагмент пісні “Fuck you”.
Згідно з постановою суду, встановлено, що в рекламному ролику мобільного оператора Life :) демонструвалася варіація музичного супроводу фрагмента пісні “Fuck you”. “15-секундний рекламний ролик транслювався на 20-ти національних каналах 4369 разів”, – йдеться в судовому рішенні.
У прес-службі “Астеліт” пояснили, що в 2010 році їх підрядник – компанія “Шутгруп” запросила для створення рекламного ролика композитора Віталія Розінка, який взяв за основу фрагмент згаданого музичного твору і передав результати своєї роботи та майнові права на неї компанії life: ).
“Компанія life :) виконала рішення суду і надалі з ще більшою увагою буде моніторити результати роботи своїх підрядників”, – підкреслили в прес-службі.
За матеріалами:
Ain.Ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас