Раді пропонують дозволити вкладникам неплатоспроможних банків конвертувати свої кошти в акції фінустанов — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Раді пропонують дозволити вкладникам неплатоспроможних банків конвертувати свої кошти в акції фінустанов

Кредит&Депозит
1407
Депутати Верховної Ради Степан Кубів, Михайло Довбенко (обидва – фракція “Блок Петра Порошенка”) і Володимир Шкварилюк (фракція “Народний фронт”) пропонують парламенту дозволити вкладникам неплатоспроможних банків конвертувати свої кошти в акції таких фінустанов.
Про це йдеться в законопроекті №2045а-1, зареєстрованому в Раді 10 червня.
Пропонується дозволити як фізособам, так і юрособам, які мають залишки коштів на поточних / депозитних рахунках у неплатоспроможних банків, переводити такі кошти в акції перехідного або неплатоспроможного банку.
Цей механізм буде передбачатися для тих вкладників, кошти яких не підпадають під критерії гарантованої суми відшкодування.
При переказі коштів в акції перехідного або неплатоспроможного банку, конвертація в гривню буде відбуватися за офіційним курсом, що діяв на дату введення тимчасової адміністрації в банк.
Також документом пропонується надати Фонду гарантування вкладів право на участь у статутному капіталі неплатоспроможного або перехідного банку (через викуп простих або привілейованих акцій).
Як повідомляло агентство, 8 червня Кабмін зареєстрував законопроект, яким пропонується удосконалити систему гарантування вкладів фізосіб і виведення неплатоспроможних банків з ринку.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас