Bosch розробила рішення для підключення смартфонів до мотоциклів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Bosch розробила рішення для підключення смартфонів до мотоциклів

Технології&Авто
197
У той час як розробники мобільних операційних систем зосередилися на інтеграції мобільних пристроїв з автомобілями, компанія Bosch розробила рішення для підключення смартфонів (і інших зовнішніх пристроїв) до мотоциклів.
Для цього можуть використовуватися інтерфейс Bluetooth або блок управління синхронізацією.
Так, Bosch представила три інноваційні рішення: поліпшений бортовий комп’ютер, ПЗ для дистанційної діагностики і іммобілайзер. Зокрема, вдосконалений бортовий комп’ютер може виводити дані про споживання палива і середньої швидкості руху, що дасть можливість мотоциклістам проаналізувати поїздку після повернення додому. Якщо на транспортний засіб встановлюється додаток для діагностики, смартфон водія використовується як зчитувальний пристрій. Наприклад, додаток може виводити коди виявлених помилок, що полегшує ремонт.
Також користувачам пропонується іммобілайзер, який управляється за допомогою смартфона: уприскування палива, і, відповідно, роботу двигуна можна активувати за допомогою особистого мобільного пристрою водія. Тепер двоколісні транспортні засоби можна персоналізувати, що забезпечить власникам додатковий захист проти викрадення. Крім синхронізації зі смартфоном буде також реалізована персоналізація бортового комп’ютера і його підключення до електронних систем і інтернету. Система Nyon, розроблена Bosch для електричних мотоциклів – приклад реалізації даного рішення. Вона може бути використана для планування маршруту і для контролю різних режимів їзди. У Bosch вважають, що такі бортові комп’ютери також можна буде використовувати і в мопедах.
Надалі розробка мобільних додатків сприятиме розширенню функціональних можливостей мототехніки.
За матеріалами:
autocentre.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас