Друга хвиля звернень за субсидіями охопить понад мільйон сімей, - Розенко — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Друга хвиля звернень за субсидіями охопить понад мільйон сімей, - Розенко

Казна та Політика
913
Друга хвиля звернень за субсидіями на оплату житлово-комунальних послуг, яку Міністерство соціальної політики очікує з жовтня, охопить, за оцінками відомства, більше мільйона сімей, повідомила прес-служба Мінсоцполітики з посиланням на главу відомства Павла Розенка.
«З 1 жовтня ми очікуємо як мінімум один мільйон звернень громадян», – цитує прес-служба виступ міністра на засіданні колегії Мінсоцполітики.
Згідно з повідомленням, перша хвиля бажаючих отримати субсидії вже охопила більше мільйона сімей – станом на квітень поточного року органи соціального захисту отримали 1 млн 137 тис. заяв.
Розенко підкреслив, що незважаючи на велику кількість звернень, нова система призначення субсидій працює нормально. Втім, є регіони, в яких субсидії отримують менше десятої частини людей, які звернулися.
«Ми готувалися до такого валу. Аналіз показує, що системних проблем з призначенням субсидій в цілому по країні немає. Але в окремих регіонах проблеми очевидні – є області, де субсидії призначені 5-7 відсоткам тих, хто звернувся», – цитує міністра прес-служба.
Присутній на засіданні заступник міністра Віталій Мущинін під час свого виступу відзначив окремі проблеми, які виникають у органів соцзахисту з призначенням субсидій, зокрема, з оперативним обміном інформацією з Державною фіскальною службою та житлово-комунальними організаціями. Крім того, виникла бюрократична проблема – близько 80% декларацій про доходи громадян надходять з помилками в заповненні.
«Тільки 15-20% декларацій про доходи громадян надійшли до органів соцзахисту заповненими без помилок», – цитує прес-служба Мущиніна.
У зв’язку з цим, згідно з повідомленням, Міністерство планує розробити зміни до порядку заповнення та подання документів для призначення субсидій з метою ліквідувати ці «вузькі місця», щоб восени система працювала без збоїв.
Зазначимо, за даними Державної служби статистики, жителям України в січні-квітні 2015 р. були призначені субсидії на оплату житлово-комунальних послуг (ЖКП) на суму 168,2 млн грн, що на 138,2 млн грн, або в 5,6 рази, більше, ніж у січні-квітні 2014 року.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас