Україна увійшла до ТОП-15 країн з найбільшим числом жертв DDoS-атак — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна увійшла до ТОП-15 країн з найбільшим числом жертв DDoS-атак

Технології&Авто
296
Україна увійшла до 15 країн з найбільшою кількістю DDoS-атак.
Такі дані отримала компанія Kaspersky Lab в ході аналізу внутрішньої статистичної інформації за перші три місяці цього року.
Кількість DDoS-атак з використанням ботнетів в Україні також збільшилася порівняно з попереднім аналогічним періодом і становила 122.
Усього ж у першому кварталі 2015 кіберзлочинці здійснили понад 23 тисяч DDoS-атак із застосуванням ботмереж на ресурси, розташовані в 76 країнах. При цьому мішенями найчастіше були сервери на територіях Росії, Китаю, США та Канади.
Крім них у першій десятці жертв також виявилися ресурси з різних країн Європи та Азіатсько-Тихоокеанського регіону. В першому кварталі ботнети атакували більше 12 тисяч жертв по всьому світу.
Найтриваліша DDoS-атака, зафіксована в першому кварталі цього року, тривала 140 годин (близько шести днів), а найбільша кількість атак, які довелося винести одному ресурсу, становила 21, тобто приблизно по 2 атаки на тиждень. Для порівняння: у минулому кварталі було зареєстровано максимум 16 атак на один ресурс.
Що стосується командних серверів, з яких велося управління цими атаками, найчастіше вони розташовувалися в США, Китаї і Великій Британії.
Аналітики Kaspersky Lab пояснюють лідируючі позиції Китаю та США в обох рейтингах тим, що хостинг в цих країнах відносно дешевий, і більшість дата-центрів розташовані саме в них.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас