Виплати деяким вкладникам "Дельта Банку" хочуть заморозити — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Виплати деяким вкладникам "Дельта Банку" хочуть заморозити

Кредит&Депозит
4530
Фонд гарантування вкладів фізичних осіб має намір “заморозити” виплати 18 тисячам вкладників «Дельта Банку» на загальну суму близько 3 млрд грн на 2-3 місяці для перевірки цих вкладів на предмет незаконного «дроблення», повідомив журналістам заступник директора-розпорядника фонду Андрій Оленчик на брифінгу.
Він зазначив, що фонд почне виплати вкладникам «Дельта Банку» з 11 червня, при цьому, за попередніми оцінками фонду, обсяг «роздрібнення» великих вкладів у банку на більш дрібні напередодні введення тимчасової адміністрації становить близько 3 млрд грн, і мова йде про рахунки 18 тисяч вкладників.
«Нам потрібно 2-3 місяці, щоб поставити всі крапки над «і» по цих вкладниках. Якщо ці операції проводилися в межах здорового глузду, в межах закону, а не вночі, коли підприємство в останню ніч перед введенням тимчасової адміністрації масово видавало матеріальну допомогу своїм працівникам на їх рахунки. Якщо мова йде не про такі схеми, то дайте нам трохи часу розібратися, і якщо люди поводилися в межах здорового глузду, ці вклади будуть розблоковані », – сказав Оленчик.
Нагадаємо, Фонд гарантування оцінює обсяг «дроблення» вкладів в неплатоспроможних банках, які він нині виводить з ринку, без урахування «Дельта Банку», в 5 млрд грн. Відшкодування за такими вкладами не виплачується, і фонд звертається з заявами до правоохоронних органів.
Відзначимо, Національний банк України визнав неплатоспроможним 2 березня «Дельта Банк», що входить до групи найбільших, в результаті чого Фонд гарантування вкладів фізосіб ввів у банк тимчасову адміністрацію до 2 червня, а потім продовжив її роботу до 2 вересня.
Раніше НБУ, враховуючи системне значення «Дельта Банку», обговорював з Міністерством фінансів плани реструктуризації банку і можливу участь держави в його рекапіталізації. Але, враховуючи незадовільний стан активів банку і відмову Мінфіну від його націоналізації, Нацбанк був змушений прийняти рішення про визнання банку неплатоспроможним.
«Дельта Банк» працював на ринку України з 2006 року і входив до групи найбільших банків. Основними акціонерами банку є бізнесмен Микола Лагун – 70,61% і компанія Cargill Financial Services International Inc. (США) – 29,39%.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас