Робоча група ВР: Є підстави зменшити тарифи мінімум на 10% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Робоча група ВР: Є підстави зменшити тарифи мінімум на 10%

Казна та Політика
976
Робоча група ВР з перевірки обґрунтованості підвищення тарифів на послуги ЖКГ рекомендувала Кабінету міністрів і Національної комісії регулювання у сфері енергетики і комунальних послуг знизити тарифи на природний газ для населення на 10%. Про це розповіла голова робочої групи Альона Бабак.
“Є підстави зменшити тарифи мінімум на 10%”, – сказала О.Бабака.
За словами О.Бабака, Кабмін знизив прогноз споживання природного газу населенням у цьому році з 14,5 млрд кубічних метрів до 14 млрд кубічних метрів, а Національна комісія регулювання у сфері енергетики і комунальних послуг раніше знизила нормативи споживання природного газу індивідуальними споживачами, що не мають приладів обліку.
За розрахунками робочої групи це дозволить зменшити споживання імпортного газу населенням на 1 млрд кубічних метрів.
О.Бабака зазначила, що індивідуальні споживачі в поточному році, за розрахунками НКРЕКУ, споживатимуть 12,8 млрд кубічних метрів газу українського видобутку. Голова робочої групи зазначила, що дані різних відомств по залишках природного газу в сховищах і прогнози споживання до кінця року суттєво різнилися.
“Наша головна рекомендація … щоб Кабінет міністрів ввів практику звітності за фактичним балансом газу, надходження та розподілу газу в Україні. Такої практики немає. Ми завжди маємо якийсь прогнозний показник, фактичних даних немає”, – сказала О.Бабака.
Вона додала, що, за її інформацією, прем’єр-міністр Арсеній Яценюк врахував цю рекомендацію і дав відповідні доручення Міністерству енергетики та вугільної промисловості, НАК “Нафтогаз України”, НКРЕКУ і аудиторам визначити порядок надання інформації для розрахунку тарифів на послуги ЖКГ.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас