У Нацбанку кажуть, що Порошенко ветує закон про валютні кредити — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Нацбанку кажуть, що Порошенко ветує закон про валютні кредити

Кредит&Депозит
3916
Комітет Верховної Ради з питань фінансової політики та банківської діяльності відклав розгляд законопроекту “Про реструктуризацію зобов’язань за кредитами в іноземній валюті”.
Про це інформує прес-служба ВРУ.
“На засіданні Комітету 2 червня прийнято рішення звернутися до Кабінету міністрів України в 10-денний термін надати план матеріально-технічних та фінансових заходів та проекти нормативно-правових актів для виконання норм закону” Про реструктуризацію зобов’язань за кредитами в іноземній валюті “№1558-1 у разі його прийняття Верховною Радою “, – йдеться в повідомленні.
Більшість голосів отримало пропозицію відкласти розгляд законопроекту з одночасним відповідним зверненням до уряду.
Пропозиція рекомендувати Верховній Раді прийняти цей законопроект в цілому отримала підтримку 5 з 10 присутніх членів Комітету. 5 учасників засідання утрималися.
Голова Комітету Сергій Рибалка відзначив, що він майже півроку займається проблемою валютних позичальників. За цей час було подано близько 7 проектів законів щодо реструктуризації валютних кредитів: “Але за весь цей час на засідання Комітету жодного разу так і не прийшли представники банківських асоціацій або, наприклад,“Ощадбанку” або “Укрексімбанку “, щоб забезпечити підготовку альтернативного проекту закону , який би влаштував всіх “.
У свою чергу, директор юридичного департаменту Нацбанку України Віктор Новіков наголосив, що позиція регулятора щодо даної законодавчої ініціативи залишилася незмінною. Нацбанк виступає проти ухвалення закону, посилаючись на зобов’язання перед МВФ. За словами Новикова, якщо закон буде прийнятий, тоді буде застосовано вето Президента.
Нагадаємо, проект закону “Про реструктуризацію кредитів в іноземній валюті” був відправлений на третє читання.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас