Названо аудиторські компанії, які перевірятимуть тарифи на газ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Названо аудиторські компанії, які перевірятимуть тарифи на газ

Казна та Політика
681
Національна комісія, що здійснює держрегулювання у сфері енергетики і комунальних послуг (НКРЕКУ), створила робочу групу для перевірки тарифів на природний газ для населення, до якої увійшли представники чотирьох найбільших у світі аудиторських компаній.
Відповідне рішення закріплене наказом комісії від 2 червня 2015 року.
«З метою незаангажованого проведення огляду розрахунку роздрібних цін на природний газ для потреб населення в робочу групу залучені представники аудиторських компаній Deloitte, PricewaterhouseCoopers, Ernst& Young і KPMG», – йдеться в повідомленні прес-служби НКРЕКУ.
Відзначимо, Національна комісія, що здійснює регулювання у сфері енергетики і комунальних послуг, в рамках виконання Меморандуму з ключовим кредитором країни Міжнародним валютним фондом підвищила з 1 квітня поточного року мінімальний тариф на газ для населення в 3,3 рази – до 3600 грн за тисячу кубометрів палива при споживанні до 200 куб. м газу. В період міжсезоння – з 1 травня по 30 вересня – вартість природного газу складе 7188 грн за тисячу кубометрів, незалежно від обсягів споживання.
Крім того, з 1 квітня був підвищений і тариф на теплопостачання для населення – на 72%, до 537,2 грн за Гкал. Також НКРЕКУ з 1 квітня 2015 підвищила тарифи на електроенергію для населення в середньому на 19%.
За словами глави Міненерговугілля, підвищення тарифів на газ і теплопостачання повністю задовольняє попередні вимоги ключового кредитора економіки України – Міжнародного валютного фонду.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас