НБУ дозволив банкам приймати документи клієнтів в електронній формі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ дозволив банкам приймати документи клієнтів в електронній формі

Технології&Авто
2045
Національний банк України дозволив українським банкам приймати у клієнтів електронні виписки та довідки при їх отриманні з державних реєстрів в електронній формі нарівні з паперовими документами.
Про це повідомила прес-служба Міністерства юстиції України з посиланням на роз’яснення НБУ комерційним банкам.
Згідно з даними Мін’юсту, мова йде про виписки і довідки з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців, отриманих громадянами або юридичними особами з державних реєстрів в електронній формі.
Мін’юст підкреслює, що аналогічні документи можуть бути отримані громадянами без участі держреєстратора через офіційний веб-сайт розпорядника реєстру у вигляді електронних документів, при цьому виписки, витягу та довідки в паперовій та електронній формах мають однакову юридичну силу.
Мін’юст закликає українців користуватися електронними сервісами, щоб отримувати всі необхідні документи без черг і необхідності спілкування з чиновниками. Для отримання довідки або витягу міністерство пропонує заповнити спеціальну форму на своєму оновленому сайті.
Мін’юст також нагадує, що у разі відмови представником якогось із органів або банківських установ прийняти отримані через онлайн-сервіси документи, слід повідомляти представникам міністерства за телефоном гарячої лінії або електронною поштою.
Відзначимо, минулого року за результатами міжнародної оцінки розвитку електронного урядування Україна посіла 87-е місце у світі серед 193 країн-членів Організації Об’єднаних Націй.
У 2012 році наша країна займала 68-е місце, в 2010 році – 54-е місце. Незважаючи на втрату позицій у рейтингу, в 2014 році Україна віднесена до групи країн з високим індексом розвитку електронного урядування (всього існує чотири групи індексів: найвищий, високий, середній, низький).
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас