НБУ пом'якшить обмеження на депозитному ринку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ пом'якшить обмеження на депозитному ринку

Кредит&Депозит
5469
Національний банк України (НБУ) з 3 червня збільшить обсяг видачі готівкових коштів у національній валюті за депозитними рахунками клієнтів з 150 тис. грн до 300 тис. грн на добу, проте продовжить всі валютні обмеження до 3 вересня.
Як повідомив агентству “Інтерфакс-Україна” інформоване джерело в банківських колах, про це повідомив регулятор у ході наради з банкірами у вівторок.
За словами співрозмовника агентства, найближчим часом будуть внесені відповідні зміни до постанови НБУ №160.
Як повідомлялося, наприкінці лютого 2014 Нацбанк обмежив отримання готівкових коштів в іноземній валюті з поточних депозитних рахунків клієнтів через каси та банкомати в розмірі 15 тис. грн на добу. Наприкінці липня того ж року Нацбанк розширив введене раніше обмеження з видачі готівкової гривні через каси банків і банкомати в межах до 150 тис. грн на добу на поточні та депозитні рахунки клієнтів.
Ці обмеження кілька разів продовжувалися (востаннє – з початку березня 2015 на три місяці) і поки діють до 3 червня 2015 року, як і обмеження на покупку валюти населенням на суму в еквіваленті не більше 3 тис. грн на добу.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас