Ремонтувати дороги збираються за рахунок місцевих бюджетів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ремонтувати дороги збираються за рахунок місцевих бюджетів

Казна та Політика
2175
Верховна Рада прийняла Закон «Про внесення змін до деяких законів України щодо співфінансування ремонту і утримання доріг державного значення».
За дане рішення проголосували 274 із 340 народних депутатів, зареєстрованих у сесійній залі.
Даним законом (реєстраційний № 2874) внесено зміни до Закону України “Про автомобільні дороги”, згідно з якими органам місцевого самоврядування надано право здійснювати капітальний і поточний ремонт вулиць і доріг населених пунктів та інших доріг, які є складовими автомобільних доріг державного значення, за рахунок коштів відповідних місцевих бюджетів (як співфінансування на договірних засадах).
Крім того, передбачено, що капітальний і поточний ремонт вулиць і доріг населених пунктів та інших доріг, які є складовими доріг державного значення, може здійснюватися за рахунок коштів відповідних місцевих бюджетів як співфінансування на договірних засадах.
Аналогічні зміни внесено і до Закону “Про місцеве самоврядування в Україні”.
У пояснювальній записці до законопроекту зазначається, що, за даними Держагентства автомобільних доріг України, в держбюджеті на поточний рік передбачено фінансування дорожньої галузі майже вдвічі менше обсягу коштів, мінімально необхідних. Також наголошується, що на реконструкцію та капітальний ремонт доріг загального призначення взагалі не передбачені гроші. При цьому зазначено, що особливо критична ситуація з тими ділянками доріг державного значення, які проходять по території населених пунктів.
Також у документі зазначено, що в результаті децентралізації держбюджету “надходження коштів до місцевих бюджетів істотно зростають”, тому вирішено надати право місцевим органам влади по можливості ремонтувати дороги.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас