Суд заборонив НБУ ліквідувати Всеукраїнський банк розвитку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Суд заборонив НБУ ліквідувати Всеукраїнський банк розвитку

Кредит&Депозит
1680
Господарський суд Києва заборонив Національному банку ліквідувати неплатоспроможний Всеукраїнський банк розвитку (ВБР, Київ) згідно з позовом потенційного інвестора компанії “Екосіпан” (Київ).
Про це йдеться в ухвалі суду №910 / 7726/15-г від 2 квітня.
27 листопада Національний банк відніс Всеукраїнський банк розвитку до категорії неплатоспроможних, після чого в банк була введена тимчасова адміністрація строком до 27 лютого (була продовжена до 27 березня).
При здійсненні тимчасової адміністрації, Фонд гарантування визначив для ВБР оптимальним способом виведення з ринку – продаж інвестору, а переможцем конкурсу оголошено ТОВ “Екосіпан” (Київ).
У березні “Екосіпан” отримав дозвіл Антимонопольного комітету на покупку акцій ВБР і погодив в Національному банку придбання істотної участі в банку, після чого звернувся до Фонду гарантування вкладів для укладення договору купівлі-продажу.
У свою чергу 27 березня Фонд гарантування вкладів запропонував Національному банку відкликати ліцензію та ліквідувати ВБР, у зв’язку, з чим продовжив повноваження тимчасового адміністратора банку.
Після цього “Екосіпан” звернувся до суду з вимогою заборонити НБУ приймати рішення про ліквідацію банку та визнати “Екосіпан” власником банку.
Суд задовольнив прохання компанії частково і заборонив регулятору відкликати ліцензію у ВБР, а Фонду заборонив припиняти роботу тимчасового адміністратора.
Як повідомляло агентство, ТОВ “Екосіпан” контролюється власником мережі “Ельдорадо” Віктором Поліщуком і є власником банку “Михайлівський”.
100% Всеукраїнського банку розвитку володіє Олександр Янукович.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас