В Україні стали виробляти менше пива — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні стали виробляти менше пива

Аграрний ринок
2245
Українські пивовари скорочують виробництво: за минулий рік вони виробили пінного напою на 10,8% менше. І ще швидше згортаються в 2015-му.
Наприклад, за підрахунками Сarlsberg Ukraine, наш ринок пива за перший квартал цього року скоротився на 14% (порівняно з аналогічним періодом минулого року). А за даними інших виробників, ще більше.
«За період січень-квітень виробництво пива впало на 29% у порівнянні з аналогічним періодом 2014 року», – запевнила керівник відділу аналітики пивоварної компанії Efes Ukraine Олена Вишневська.
Падіння виробництв супроводжується підвищенням цін. На щастя, не пропорційно зростанню валютних курсів, а слідом за продуктовою інфляцією.
«Якби ми залежали безпосередньо від долара, минулого року ціни на пиво мали зрости, як і курс – в 3 рази, а вони піднялися на відсоток, рівний споживчій інфляції – 29%», – зазначили в Сarlsberg Ukraine.
А от ціни на імпортне пиво з курсом пов’язані безпосередньо, тому закупівельна ціна бельгійського та чеського пива в гривневому еквіваленті зросла, в середньому, в півтора рази. А обсяги, навпаки, почали знижуватися.
У 2014 році Україна імпортувала 5,3 млн дал пива, що на 10,1% менше, ніж у 2013-му, а його частка в загальному обсязі ринку склала всього 2%.
За даними брендингового агентства Koloro, велика частина населення України, а точніше 60,8%, вживають пиво. З них 76% – чоловіки. Причому 71% всього споживаного в Україні пива припадає на споживачів у віці від 21 до 29 років, а найскромнішими сегментом споживачів залишається категорія населення у віці 50-59 років – всього 6,5%.
І, всупереч стереотипам, основним споживачем стабільно є сегмент населення з високим рівнем доходу і доходом вище середнього.
За матеріалами:
Вісті
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас