Мінагропрод хоче залучити 2,2 млрд грн для Аграрного фонду через зовнішні облігації — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінагропрод хоче залучити 2,2 млрд грн для Аграрного фонду через зовнішні облігації

Фондовий ринок
69
ПАТ “Аграрний фонд” спільно з Міністерством фінансів вивчає можливість залучення 2,2 млрд грн для проведення форвардних закупівель зерна в 2015 році.
“Аграрний фонд підготував програму, хоче подивитися спільно з Мінфіном можливість залучення майже 2,2 млрд грн. У них є ідея випускати бонди для залучення зарубіжних коштів”, – сказав міністр аграрної політики і продовольства Олексій Павленко на прес-конференції в Києві в четвер.
Він зазначив, що у ПАТ “Аграрний фонд” обмежені оборотні кошти, але незважаючи на це фонд зміг уже проавансувати за форвардними контрактами 780 млн грн. О. Павленко також додав, що в держбюджеті не передбачено збільшення видатків на програми Аграрного фонду. Міністр нагадав, що минулого року на рахунках Аграрного фонду в Брокбізнесбанку залишилося близько 2,2 млрд грн.
Як повідомлялося, за програмою весняних форвардних закупівель поточного року Аграрний фонд планував укласти контракти на придбання 190-200 тис. тонн зернових. В цілому, з урахуванням осіннього форварда 2015 року, фонд має намір закупити близько 1 млн тонн зерна.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас