Накопичувальні пенсії почнуть отримувати через 25 років, - експерт — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Накопичувальні пенсії почнуть отримувати через 25 років, - експерт

Особисті фінанси
2508
Миттєвого поліпшення ситуації в системі пенсійного забезпечення відразу після прийняття пакету законів, необхідних для реформи у цій сфері, не варто очікувати.
Таку думку висловила директор Інституту демографії та соціальних досліджень імені М.В. Птухи НАН України Елла Лібанова під час «круглого столу».
«Не треба обіцяти світле майбутнє відразу після прийняття закону. … Пенсії (накопичувальні. – Ред.) почнуть отримувати через 25 років. Це перші, тому що пенсійний вік у нас 60 років, а 60 мінус 35, так раніше, ніж через 25 років, ніхто нічого не отримає», – сказала Лібанова.
Вона підкреслила, що перехідний період, коли будуть зменшуватися доходи і відповідно – бюджет Пенсійного фонду, буде приблизно вдвічі довшим.
«Тому що починається цей період тоді, коли перша працююча особа починає частину внесків виплачувати не в солідарний фонд, а в накопичувальний. І закінчується він тоді, коли помирає остання людина, яка отримує пенсію виключно з солідарної системи. Як не крути, але менше 50 років тут не виходить, і це потрібно розуміти», – сказала експерт.
За її словами, протягом 50 років держава повинна буде компенсувати витрати перехідного періоду Пенсійному фонду України.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас