"Укравтодор" почав шукати будівельників першої платної дороги в країні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Укравтодор" почав шукати будівельників першої платної дороги в країні

Казна та Політика
3066
Державне агентство автомобільних доріг України («Укравтодор») оголосило концесійний конкурс на будівництво та експлуатацію нової автомобільної дороги Львів-Краковець, протяжністю 84,4 км, яка стане першою концесійною дорогою в Україну.
Мова про це йде в оголошенні «Укравтодору», текст якого оприлюднений у виданні «Голос України» у вівторок.
Згідно з ним, кінцевий термін подачі концесійних заявок на участь у конкурсі – до 11:00 24 липня 2015, розкриття концесійних заявок – о 14:30 того ж дня (якщо концесієдавець – «Укравтодор», не прийме рішення про продовження термінів).
Повідомлення претендентів конкурсу про допуск (недопуск) до участі – до 7 вересня 2015 року, кінцевий термін подачі конкурсних пропозицій – до 11:00 6 листопада, розкриття конкурсних пропозицій – о 14:30 того ж дня (якщо концесієдавець не прийме рішення про продовження термінів ).
Оголошення результатів конкурсу та переможця заплановано на 5 січня 2016 року, інформування переможця конкурсу – на 11 січня.
Нова концесійна дорога Львів-Краковець буде проходити паралельно існуючій трасі М10 і включатиме північний об’їзд Львова, який повідомляється з магістралями М09 на півночі і М06 на сході від Львова.
Нова дорога буде складатися з чотирьох ділянок: Краковець-Яворів (20 км), Яворів-Івано-Франкове (40 км), Північний об’їзд Львова від Івано-Франкове до М09 (14,4 км) і Північний об’їзд Львова від М09 до М06 ( 10 км).
До участі в конкурсі допускаються юридичні особи-резиденти і нерезиденти України, які мають відповідний досвід будівництва та експлуатації таких доріг.
Для підтвердження технічного потенціалу претендент повинен подати документи про: фінансуванні аналогічних концесійних проектів на суму не менше $140 млн за останні 10 років (не менше одного проекту); будівництві автодоріг в якості генпідрядника на суму не менше $200 млн кожна (мінімум одні проект); досвід впровадження систем збору плати за проїзд, ведення автоматизованого обліку руху.
Претендент також повинен мати можливість фінансувати концесійний проект за рахунок власного капіталу в розмірі не менше 15% від його загальної вартості, мати лист від фінустанови з рейтингом не менш «ААА» про зацікавленість цієї установи у наданні претенденту конкурсу фінансових ресурсів, у тому числі позикового капіталу в сумі не менше 85% від вартості будівництва об’єкта, у разі обрання його переможцем.
Нагадаємо, будівництво першої в Україні концесійної автомобільної дороги займе до 5 років.
За матеріалами:
Forbes.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас