Прем'єр обіцяє "гідно" ставитися до кредиторів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Прем'єр обіцяє "гідно" ставитися до кредиторів

Казна та Політика
535
Для реструктуризації частини державного боргу Україна скористається всіма можливостями і засобами, які передбачені у програмі співробітництва з Міжнародним валютним фондом (МВФ).
Про це заявив прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк.
“Ми зробимо все для реструктуризації боргу. Ми використовуємо всі можливі інструменти і засоби для реструктуризації”, – сказав Яценюк.
Він запевнив, що Україна буде “однаково дойстойно і справедливо” ставитися до всіх кредиторів, включаючи Росію.
Відзначимо, Україна взяла у Росії кредит в кінці 2013 року. Загальна сума повинна була скласти $15 млрд, але через політичну обстановку виплати були зупинені після першого траншу в $3 млрд.
Як відомо, Україна, незважаючи на важкі переговори з кредиторами, розраховує на реструктуризацію зовнішнього боргу. Українська сторона звинувачує найбільших кредиторів у затягуванні переговорів, ті натомість стверджують, що Київ не хоче прийняти їхні умови. МВФ вимагає закінчити переговори в найближчі тижні.
Після того, як переговори зайшли в глухий кут, Верховна Рада 19 травня прийняла урядовий закон “Про особливості здійснення угод з державним, гарантованим державою боргом і місцевим боргом”. Також ВР прийняла пов’язаний з попереднім закон “Про внесення змін до Бюджетного кодексу України у зв’язку з прийняттям закону України” Про особливості здійснення угод з державним, гарантованим державою боргом і місцевим боргом “.
Як повідомлялося в офіційній заяві Кабміну, будь-який мораторій, оголошений відповідно до нового закону, в майбутньому не вплине на двосторонні та багатосторонні боргові зобов’язання, також він не буде впливати на внутрішні зобов’язання.
Крім того, дія закону не буде поширюватися на два державні банки і “Укрзалізницю”.
За матеріалами:
Financial Times
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас