Американські інвестори просять Україну продовжити розгляд спору з Австралією — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Американські інвестори просять Україну продовжити розгляд спору з Австралією

Казна та Політика
1646
Торгова палата США цінує і підтримує участь України в розгляді у рамках Світової організації спору з Австралією щодо захисту торгових марок.
Про це йдеться в листі глави Торгової палати США (Вашингтон, Округ Колумбія) Мирона Брілліанта від 19 травня 2015 на ім’я міністра економічного розвитку і торгівлі України Айвараса Абромавічуса.
Ідеться про суперечку навколо рішення Австралії ввести «єдину пачку» сигарет – без нанесення брендів і торгових марок. З 2012 р. у рамках Світової організації торгівлі даний спір розглядається на спеціальній панелі СОТ, в якій також беруть участь Європейський Союз, США, Японія і ще понад 30 країн.
- Ми віримо, що введення Австралією «єдиної пачки» підриває законний захист інтелектуальної власності, не веде до поліпшення громадського здоров’я, порушує міжнародні угоди і створює небезпечний прецедент для інших галузей – заявив у своєму листі глава Торгової палати США Мирон Брілліант.
Дану позицію підтримали й інші американські асоціації, в т.ч. Національна асоціація виробників США, Національна рада із зовнішньої торгівлі, Рада США з міжнародного бізнесу.
Всі вони акцентують увагу на цінності торгових марок і необхідності їх захисту – для розвитку конкуренції та вільного ринку, на протиріччі дій Австралії ключовим угодам СОТ – зокрема, TRIPS (Угода про торговельні аспекти прав інтелектуальної власності).
Також представники американського бізнесу звертають увагу України на те, що в даному спорі не йдеться про те, щоб «привернути Австралію до відповідальності», а про зміст і правильне розуміння гарантій захисту прав інтелектуальної власності.
В українських міністерствах також поділяють дану позицію. Міністерство закордонних справ, Міністерство юстиції та Міністерство аграрної політики вже висловилися проти передчасної відмови України від участі в даному спорі.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас