«Укрспирт» розраховують продати за $ 300 мільйонів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

«Укрспирт» розраховують продати за $ 300 мільйонів

Казна та Політика
377
Міністерство аграрної політики та продовольства України (Мінагропрод) розраховує виручити від продажу державного підприємства «Укрспирт» до 300 млн доларів.
Про це журналістам повідомив глава Мінагропроду Олексій Павленко.
«За нашими оцінками, галузь є дуже цікавою і для наших інвесторів і для зарубіжних інвесторів … до 300 мільйонів доларів може коштувати цей масив заводів (концерну «Укрспирт»- ред.)», – сказав Павленко.
При цьому він висловив упевненість, що спиртова галузь буде вкрай привабливою для інвесторів, які при покупці держпідприємства зможуть виробляти не тільки спирт, а й іншу продукцію.
«Це не тільки заводи, це право на виробництво, це ліцензії на виробництво і це не тільки спирт. Це і біоетанол, це окремий напрямок, і технічний спирт, і глютен. Тому галузь може бути дуже цікавою », – підкреслив міністр.
Він також зазначив, що в міністерстві вже створено кілька робочих груп, які працюватимуть над питанням конкурсного продажу «Укрспирту». В той же час, глава Мінагропроду не уточнив можливі терміни проведення конкурсу з продажу концерну.
Відзначимо, ДП «Укрспирт» було створено на базі однойменного концерну в 2010 році. До його складу повинні були увійти 76 спиртзаводів, однак поки що на баланс підприємства передано 41 завод. Підприємство в січні-лютому 2015 справило 926 тис. декалітрів спирту на 12 заводах. Кабінет міністрів України послідовно виступає за приватизацію «Укрспирту».
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас