JKX розширила ліцензійні площі в Полтавській області — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

JKX розширила ліцензійні площі в Полтавській області

Енергетика
293
Україна надала британській нафтогазовій компанії JKX Oil & Gas plc право розробки Західно-Машівської нафтогазової ділянки (суміжної з Єлизаветівською площею, також розробляється компанією) в Полтавській області.
Як повідомила JKX на сайті Варшавської фондової біржі, площа нової ділянки – 33,9 кв. км, спецдозвіл діє до кінця 2034.
“Це рішення є визнанням нашої здатності розвивати потенціал ліцензій в Україні. Тим не менш, ми були змушені призупинити бурові роботи в Україні через рівень податків і валютних заходів. Буріння на Західно-Машівській ділянці також буде відкладено до тих пір, поки інвестиційні умови не покращаться “, – цитує прес-служба виконавчого директора JKX Пола Девіса.
JKX Oil & Gas володіє в Україні “Полтавською газонафтовою компанією”, яка має чотирма ліцензіями на розробку нафтогазових родовищ Ново-Миколаївського комплексу в Полтавській області загальною площею 271 кв. км, а також трьома дозволами на розвідку Заплавського, Єлизаветівського і Червоноярського-Східного родовищ загальною площею 171,2 кв. км.
JKX також працює в Росії, Угорщині, Болгарії та Словаччині. Найбільшими акціонерами компанії є Eclairs Group Ігоря Коломойського і Геннадія Боголюбова (володіє 27,5% JKX), Glengary Overseas Ltd. Олександра Жукова (володіє 11,45%) і Proxima Capital Group (PCG), заснована і очолювана колишнім заступником голови Альфа-банку Володимиром Татарчук, – 12,5%.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас