Яценюк просить кредиторів погодитися на реструктуризацію українських боргів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Яценюк просить кредиторів погодитися на реструктуризацію українських боргів

Казна та Політика
822
Уряд України в рамках проведення переговорів щодо реструктуризації частини державного боргу запропонував кредиторам прийняти позицію України з цього питання та завершити переговори, сказав під час Години запитань до уряду прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк.
«Уряд твердий у своїй позиції щодо необхідності завершення переговорів про реструктуризацію зовнішніх боргів країни, – сказав Яценюк. – Країна в стані війни, ми втратили 20% економіки, ми звернулися до кредиторів про порядок реструктуризації. І ми просимо, і звертаємося, і наполягаємо на тому, щоб зовнішні кредитори зрозуміли поточну ситуацію і прийняли пропозицію України, що є кроком кредиторів щодо допомоги Україні. Настав час кредиторам допомогти Україні».
При цьому глава уряду відзначив, що тільки за роки президентства Віктора Януковича держборг країни зріс на 42 млрд дол. – з 30 до 72 млрд дол. «При цьому тільки в 2014 році ми, отримавши 9 млрд дол. від наших контриб’юторів, виплатили 14 млрд дол. за боргами, які ми не брали», – наголосив глава уряду.
Зазначимо, Мінфін України висловив свою стурбованість підходом Комітету кредиторів, які представляють власників зовнішніх боргових зобов’язань нашої країни, і відсутністю готовності з їхнього боку брати участь в переговорах з реструктуризації суверенних боргів України.
При цьому Мінфін, як і раніше, переконаний в можливості досягнення угоди в інтересах усіх сторін до червня.
Україна почала переговори щодо реструктуризації частини держборгу загальним обсягом 23 млрд дол. 13 березня – відразу ж після схвалення програми кредитування економіки країни на 17,5 млрд дол. з боку Міжнародного валютного фонду.
Один із учасників переговорів про реструктуризацію, державний «Укрексімбанк», оприлюднив дані, згідно з якими українська сторона в рамках переговорів про реструктуризацію розраховує в 2015 році заощадити за борговими цінними паперами до 5,2 млрд дол.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас