"Нафтогазу" дозволили відмовляти в поставках газу споживачам через борги — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Нафтогазу" дозволили відмовляти в поставках газу споживачам через борги

Енергетика
716
Рада дала НАК “Нафтогаз України” право відмовляти в укладенні договору на постачання природного газу споживачам, якщо проти них розслідується справа про банкрутство.
За прийняття законопроекту №2214 проголосували 243 народних депутата.
Згідно з пояснювальною запискою, метою законопроекту є стабілізація фінансового стану “Нафтогазу”, досягнення якої можливе шляхом надання компанії дієвих інструментів стягнення заборгованості споживачів за природний газ та ефективних механізмів впливу на підприємства-боржників.
“Прийняття закону дозволить“Нафтогазу” врегулювати питання співвідношення повноважень компанії, 100% акцій якої належать державі, щодо захисту економічної та енергетичної безпеки, і важелів впливу для стягнення заборгованості, створить умови для стягнення заборгованості споживачів за використаний природний газ та запобігання її утворенню в майбутньому “, – йдеться в записці.
Як відомо, станом 1 січня 2015 загальна заборгованість споживачів перед компанією за спожитий природний газ перевищила 2,96 млрд грн, у тому числі за категоріями споживачів: населення – 2,1 млрд грн; бюджетних установ та організацій – 160 млн грн; підприємств ТКЕ – понад 16,1 грн; підприємств промислового та енергетичного комплексів – 11,2 млрд грн.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас