Депутати просять на помічників в три рази більше власної зарплати — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Депутати просять на помічників в три рази більше власної зарплати

Казна та Політика
555
Народні депутати просять збільшити доплату на помічників до 18 тисяч гривень., адже після урізання виплат Кабміном з 1 травня до 12 тисяч гривень їм не вистачає грошей.
Про це заявив народний депутат України з фракції «Блок Петра Порошенка» Олег Барна, повідомляє прес-служба БПП.
«12 000 грн, це без податків, на 4 помічників – дуже низька оплата праці. Життя в Києві дуже дороге. Тому депутати просять повернути в депутатський фонд на оплату помічників – 18 000 грн. Це питання пов’язане з професійною діяльністю депутата і юридичною допомогою помічників », – підкреслив нардеп.
Він зазначив, що Комітет з питань запобігання та протидії корупції звернувся до спікера Верховної Ради Володимиру Гройсману з проханням привести у відповідність з професійними вимогами зарплату помічників депутата.
Барна запевнив, що оклад депутатів залишиться незмінним.
«Депутатам не потрібно піднімати зарплату, але від цього не повинні страждати помічники, які задіяні в державотворчому процесі. Необдумані кроки уряду з обмеження зарплати державних службовців найнижчої ланки, на яких покладається найбільша чорнова робота, призводить до того, що фахівці залишають цю роботу. Потрібно також зменшити дисбаланс між максимальною і мінімальною зарплатою і пенсією працівників. Скорочення спецпенсій має піти на підйом мінімальних пенсій. Тому що не може голова «Нафтогазу» мати 40 тис. грн зарплати, а народний депутат – 6 тис. грн », – вважає нардеп.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас